23 februarie 2011

Steve Stoute, figura marcanta in industria muzicala, denunta ipocrizia din spatele Premiilor Grammy


La mai bine de o saptamana de la acordarea Premiilor Grammy, ajunse la cea de-a 53-a editie, inca mai apar nemultumiri. De data aceasta, insa, nu din partea artistilor nominalizati, ci din partea unei persoane aflata in spatele vedetelor!
Steve Stoute, director executiv in cadrul unor case de productie, ajuns cunoscut ca manager al lui Nas inca din 1995, a criticat foarte dur – intr-un articol serios din New York Times – modalitatea in care au fost acordate premiile Grammy anul acesta. El nu s-a prins cum de Esperanza Spalding a fost numita ‘Best New Artist’, iar Arcade Fire au castigat titlul cu ‘Albumul Anului’, gasind ceva dubios in toata povestea.
De 20 de ani activez in industria muzicala si am o companie specializata in publicitate si cultura. Am ajuns, insa, la concluzia ca Grammy Awards au pierdut contactul cu realitatea culturala contemporana”, a explicat acesta. “Show-ul de la festivitatea de premiere s-a transformat intr-o serie de ipocrizii si contradictii, ridicand intrebarea – de ce artistii contemporani foarte populari se mai obosesc sa participe?”, se mira Soute.

El isi argumenteaza parerea- “Trebuie sa recunoastem impactul cultural pe care il are muzica lui Eminem sau a lui Kanye West si felul in care ei influenteaza si definesc o intreaga generatie!”, facand referire si la idolul adolescentilor – “Cum se face ca Justin Bieber, un cantaret care redefineste notiunea de artist modern, nu a castigat la categoria ‘Best New Artist’?”.

Practic, el acuza echipa din spatele Premiilor Grammy ca se folosesc de unii artisti, pentru a-i promova pe altii. “Este interesant cum cei din spatele Grammys inteleg relevanta culturala. Cand vine vorba de show, stiu sa se foloseasca de numele lui Eminem, Kanye West sau Justin Bieber, dar cand vine momentul inmanarii premiilor… Oare se folosesc intentionat de celebritatea unor artisti si de popularitatea lor pentru a atrage publicul la eveniment, cand ei stiu deja ca cei care vor castiga sunt altii?”, a acuzat Steve Stoute.
In ciuda tuturor controverselor legate de National Academy of Recording Arts and Sciences, decernarea premiilor Grammy de pe 13 februarie a atins cel mai mare rating al decadei- 26,5 milioane de telespectatori. Pe spatele cui? – se intreaba Steve Stoute. Voi ce parere aveti de rationamentul acestuia? Are dreptate?

Currently have 0 comentarii:


Leave a Reply