30 martie 2011

Top 15 – Cele mai bine vandute melodii din toate timpurile

Posted by Admin | 30 martie 2011 | Category: , |


V-ati intrebat vreodata care sunt cele mai vandute piese din istoria muzicii de pana acum? Sa fie melodii vechi, de la inceputurile radiourilor si televiziunilor, care au avut suficienta vreme sa fie cumparate de milioane de oameni?
Sa fie hit-urile anilor ’80-’90? Sa fie muzica artistilor mai noua aparuti pe scena muzicala, care au dat adevarate ‘tunuri’, precum Lady Gaga sau Lil Wayne?
Va spunem noi! Topul celor mai bine vandute melodii este o impletitura de piese vechi – incepand cu anii 1930 – cu hit-uri iesite cu cel mult doi ani in urma. Asadar, va propunem o incursiune in istoria muzicii, pentru a vedea ce melodii au fost cele mai apreciate de public de-a lungul anilor.
Incepem cu locul 15:
Black Eyed Peas – “Boom Boom Pow”, din 2009, cu 8.5 milioane de unitati vandute. Iata ca BEP ocupa ultima pozitie in topul nostru.


Lil Wayne – “Lollipop”, din 2008, cu 9.1 milioane de unitati vandute. Extras de pe cel de-al saselea album al rapperului, “The Carter III”, single-ul este produs chiar de Jim Jonsin si Deezle. Cinci saptamani no.1 in Billboard Hot 100, melodia a avut incasari serioase.


Destiny’s Child – “Survivor”, din 2001, cu 9.6 milioane de unitati vandute. Extras de pe cel de-al treila album al trupei, single-ul a fost foarte apreciat la vremea respectiva, fiind iesit chiar din mainile lui Beyonce si JR Rotem.


Lady Gaga – “Bad Romance, din 2009, cu 9.7 milioane de unitati vandute


Lady Gaga – “Poker Face, din 2009, cu 9.8 milioane de unitati vandute. Lady Gaga vine puternic din urma la capitolul vanzari si credem ca va ajunge foarte departe. Raportandu-ne la ceilalti ocupanti ai primelor locuri din clasament, putem spune ca Gaga este inca o artista ‘tanara’, care mai are multe de demonstrat.


ABBA – “Fernando”, din 1976, cu 10 milioane de unitati vandute la egalitate cu Cher – “Belive, din 1998, cu 10 milioane de unitati vandute. “Fernando” este primul single lansat de ABBA care nu a fost inclus pe niciun album, ci doar pe o compilatie. A devenit rapid cea mai bine vanduta piesa a trupei, la egalitate cu “Belive” a lui Cher – primul single de pe cel de-al 23-lea album al cantaretei.



Ke$ha – “Tik Tok, din 2009 cu 12.8 milioane de unitati vandute. Desi foarte multa lume contesta talentul muzical al Ke$hei, se pare totusi ca artista are foarte multi admiratori. Cel putin 12,8 milioane…


Black Eyed Peas – “I Gotta Feeling”, din 2009, cu 13.2 milioane de unitati vandute. Hit-ul este prima melodie care a ajuns sa fie descarcata de sase milioane de ori de pe Internet, inregistrand astfel un record mondial, in vara anului 2010. De aici, si vanzarile impresionante…



Scorpions – “Wind of Change, din 1991, cu 14 milioane de unitati vandute la egalitate cu Britney Spears – “…Baby One More Time din 1998 tot cu 14 milioane de unitati vandute. Pe locul sapte sunt la egalitate o piesa hard-rock cu una pop, lansate la sapte ani diferenta, dar la fel de iubite de ascultatori.


Shakira ft. Wyclef Jean – “Hips Don’t Lie, din 2006, cu 17 milioane de unitati vandute. Shakira este unul dintre cei mai bine vanduti artisti ai momentului. Si nu uitati ca in curand va trece si pe la noi.


USA for Africa – “We Are the World, din 1985, cu 20 de milioane de unitati vandute. Melodia a fost compusa, inregistrata si vanduta in scopuri umanitare. Mai tarziu ea a fost remixata si preluata chiar de regele muzicii pop, Michael Jackson.


Bill Hayley & His Comets – “Rock Around the Clock, din 1954, cu 25 de milioane de unitati vandute. Desi nu a fost nici prima piesa rock’n’roll, nici cea mai apreciata de publicul vremii respective, “Rock Around the Clock” s-a vandut cel mai bine de-a lungul timpului…


Bing Crosby – “Silent Night”, din 1935, cu 30 de milioane de unitati vandute. Se pare ca melodiile vechi de Craciun sunt preferatele publicului din intreaga lume!


Elton John – “Candle in the Wind, din 1997, cu 33 de milioane de unitati vandute. Piesa a fost initial compusa in anul 1973 in cinstea lui Marilyn Monroe, care murise cu 11 ani inainte. In 1997 a venit cu un remake, la moartea Printesei Diana, care a avut mult mai mult succes ca originalul.


Bing Crosby – “White Christmas, din 1942, cu 50 de milioane de unitati vandute. Desi nu este chiar de sezon, melodia este cea mai apreciata creatie muzicala din toate timpurile, ascultata cu placere de milioane de oameni la fiecare Craciun.


Acesta ar fi clasamentul in acest moment, dar sa nu uitam ca toate aceste melodii, plus multe altele, se vand in continuare, iar lucrurile se schimba de la o saptamana la alta. Ramane de vazut cine va urca in top in perioada urmatoare.

Currently have 0 comentarii:


Leave a Reply