04 aprilie 2011

Recenzie ‘Femme Fatale’ – partea a 3-a

Posted by Admin | 04 aprilie 2011 | Category: , |

Saptamana trecuta v-am prezentat primele parti ale recenziei albumului ‘Femme Fatale’ semnat de Britney Spears. Dupa cum v-am mai zis, materialul artistei a primit o multime de critici pozitive si aprecieri din partea fanilor Britney Spears.
In articolul trecut am analizat primele cinci piese de pe album, acum a venit vremea si pentru celelalte melodii:
•    “(Drop Dead) Beautiful (feat. Sabi)” – Compusa de compusa de Ester Dean, Jeremy Coleman, Mathieu Jomphe, Benjamin Levin, Joshua Coleman si produsa de Benny Blanco, Ammo, JMIKE, Billboard, melodia vine cu ceva inedit- colaborarea cu Sabi, o rapperita necunoscuta pana acum, a carei voce a impresionat-o insa pe Britney. Si ne place si noua! Iar acesta este un track numai bun de dans…


•    “Seal It with a Kiss” – A fost scrisa de Max Martin, Henry Walter, Dr.Luke, Bonnie McKee si produsa de Dr. Luke, Martin si Dream Machine. E o piesa ‘girly’, dar vine cu un beat foarte puternic, fiind (si aceasta!) o invitatie la dans, in cazul in care nu ati obosit deja… ‘Radio-friendly’, melodia merge la fel de bine si in club.


•    “Big Fat Bass (feat. will.i.am)”- Este ‘revelatia’ albumului. Scrisa si produsa de vocalul trupei Black Eyed Peas, piesa este foarte imprevizibila, trecuta prin tot felul de efecte si – pur si simplu – obsesiva. “Big Fat Bass, the big fat bass/ Big Fat Bass, the big fat bass/ Big Fat Bass, the big fat bass…” si asa la infinit! Mai mult ca sigur aceasta melodie se va auzi peste tot in vara aceasta.


•    “Trouble for Me”– Este compusa de Heather Bright, Fraser T. Smith, Livvi Franc si produsa de Smith si vine cu un intro care atrage atentia iubitorilor de dubstep. A primit review-uri destul de proaste, insa noi credem ca cei care au comentat-o n-au mai iesit demult prin cluburi. “But if you want my love, You can only find it on the dancefloor”, canta Britney, facand mesajul extrem de evident.


•     “Trip to Your Heart” – Este compusa de Christian Karlsson, Henrik Jonback, Magnus Lidehäll, Pontus Winnberg, Nicole Morier, Stern si produsa de Bloodshy, Jonback si Magnus. Dupa atata dans, vine cu un ritm ceva mai temperat, potrivit pentru un after-party, dar si cu cateva pauze aproape insesizabile, in care lumea sa-si mai traga sufletul.


•     “Gasoline” – Chiar cand ne apropiem de final, Britney scoate un as din maneca- o piesa foarte foarte hot, scrisa de Claude Kelly si produsa de Dr. Luke si Benny Blanco! Soundul ne aminteste de ‘vechea’ Britney- aceasta canta foarte lasciv si explodeaza la refren!



•     “Criminal” – Pe final, Britney ne duce intr-o zona periculoasa, indragostita fiind de un criminal! Piesa vine cu un beat repetitiv, chitara electrica si voci procesate, care coboara foarte mult. Artista reuseste sa imprime si o nota de tristete, numai buna de final!


Iar acum sa tragem linie: dans, sex si tristete + ritmuri surprinzatoare + un sound experimental + foarte multe efecte + multe influente din muzica electronica = ritmuri bine adaptate la cerintele pietei muzicale in acest moment! Albumul curge foarte natural, creste in intensitate, apoi scade ritmul spre final.
Noua ne place albumul, voi ce nota i-ati da?

Currently have 0 comentarii:


Leave a Reply