18 aprilie 2011

Top 10: Cele mai bune piese ale lui Lil Wayne

Posted by Admin | 18 aprilie 2011 | Category: , |


Lil Wayne ne-a fentat cu lansarea mult-asteptatului album “Tha Carter IV”. Dupa ce initial fusese anuntat pentru luna aprilie, artistul a decis ca e nevoie de cateva mici retusuri si l-a amanat pentru luna mai.
Dupa cele opt luni in care a fost inchis, rapperul a revenit plin de inspiratie si a muncit din greu la noul material de care este foarte incantat. El spune ca zilele de inchisoare i-au prins bine, pentru ca a iesit de-acolo un om mai bun. Fanii asteapta cu sufletul la gura sa vada ce le aduce artistul lor preferat, iar unul dintre producatorii cu care a lucrat sustine ca vom avea parte de ‘un nou Lil Wayne’… Bryan ‘Birdman’ Williams a explicat: “Vine cu o energie noua, pur si simplu un alt tip de energie. Reuseste sa ridice rap-ul la un alt nivel. A revenit la muzica din vechile timpuri ale Young Money, rap-ul dur, beat-urile dure… Suna exceptional!
Care a fost cea mai grea parte din lucrul la noul album? Alegerea pieselor pe care sa le includa in trackinglist-ul final, sustine Birdman. “Avea atat de multe inregistrari deosebite – si inca mai inregistreaza – incat i-a fost foarte greu sa aleaga”, a mai spus acesta, adaugand ca vom avea parte de nume mari. Wayne a colaborat cu Drake, Nicki Minaj, Mack Maine si Tyga, din crew-ul Young Money, dar si cu outsider-ul Rick Ross. Weezy insusi s-a laudat cu faptul ca a progresat foarte mult in ceea ce priveste versurile si rimele, spunand despre viitorul album ca va fi “un adevarat monstru”!

Pana atunci, insa, va invitam sa facem o incursiune in trecutul ‘mogulului’ de la Young Money si sa vedem care au fost cele mai apreciate melodii ale acestuia.
10. “Tha Block Is Hot”:
Single-ul da numele albumului de debut al rapperului si a fost lansat in noiembrie 1999. La vremea respectiva Lil Wayne avea numai 17 ani si era cel mai tanar membru al Cash Money.


9. “Hustler Musik”:
Acesta este piesa preferata a lui Lil Wayne din propriul repertoriu. Este cel de-al doilea single de pe albumul din 2005, “Tha Carter II”.



8. “Fireman”: Primul single de pe “Tha Carter II”, “Fireman” a starnit multe controverse, dupa ce rapperul Drag-On l-a acuzat pe Weezy ca i-a furat ideea. Nu a putut dovedi, insa, nimic. Clipul piesei a fost filmat in New Orleans, dupa uraganul Katrina.


7. “Go D.J”:
‘Rap clasic’ in opinia criticilor de specialitate, “Go D.J” ar fi primul hit solo al lui Lil Wayne. Face parte de pe cel de-al patrulea album de studio, “Tha Carter” si e produs de Mannie Fresh. A ajuns pe coloana sonora a jocului video ‘Midnight Club 3’. Clipul a fost filmat in aceeasi inchisoare unde a fost filmata si pelicula ‘Shawshank Redemption” cu Morgan Freeman si Tim Robbins.






6. “Drop the World”:
Stim ca Lil Wayne este campion la colaborari, iar aceasta este una dintre cele mai reusite- alaturi de Eminem a lansat piesa ‘Drop The World’ in 2009, incluzand-o pe cel de-al saptelea album de studio “Rebirth”. In clip apar si Llyod Banks si Bridman.


5. “Mr.Carter”:
Jay-Z i s-a alaturat lui Lil Wayne pentru acest track, care – desi nu a fost niciodata lansat oficial – a primit o nominalizare la Grammys pentru ‘Best Rap Performance by a duo or group’. Inclus pe albumul ‘Tha Carter III’, Weezy a afirmat ca este piesa lui preferata de pe acest material.





4. “Mrs.Officer”:
Al treilea single de pe cel de-as saselea album de studio al lui Lil Wayne, ‘Tha Carter III’ – unul dintre cele mai bine vandute albume ale anului 2008, distins cu premiul Grammy pentru ‘Best Rap Album’ – reprezinta o colaborare cu Bobby Valentino.


3. “A Milli”:
Al doilea single de pe ‘The Carter III’ a primit premiul Grammy pentru ‘Best Solo Rap Performance’ si a fost numit piesa no.1 a anului 2008 de publicatia ‘Blender Magazine’. Track-ul contine sample-uri de pe ‘Don’t Burn Down the Bridge’ a Gladys Knight si the Pips si de pe ‘I Left My Wallet in El Segundo’ apartinand A Tribe Called Quest.



2. “Got Money”:
Wayne a colaborat cu T-Pain pentru piesa care in 2008 era cel de-al treilea single de pe ‘Tha Carter III’. Foarte bine primita de critici si de public, melodia a fost preluata chiar de vocalul Korn, Jonathan Davis, si trupa sa la SFAs.





1.“Lollipop”:

Pana in acest moment, aceasta este cea mai de succes piesa a lui Lil Wayne. A fost sase saptamani no.1 in Billboard Hot 100 si a castigat premiul Grammy pentru ‘Best Rap Song’ in 2009. Este totdata si unul dintre cele mai downloadate ringtone-uri din toate timpurile.




Acum, dupa ce am revazut cele mai apreciate piese din cariera lui Lil Wayne, ce ziceti- cum va suna noul album?

Currently have 0 comentarii:


Leave a Reply