28 martie 2011

Ce albume asteptam in 2011?

Posted by Admin | 28 martie 2011 | Category: , |


Dupa primele trei luni, din punct de vedere muzical, anul 2011 arata foarte promitator. O serie de nume mari din industrie au anuntat ca vor scoate albume, iar fanii au inceput deja numaratoarea inversa.
Unele vor iesi pe piata chiar in cateva zile, pe altele trebuie sa le mai asteptam o vreme…
Noi va propunem sa vedem impreuna care sunt cele mai asteptate si comentate materiale ale acestui an, anuntate deja de artisti. Si speram ca – pana la finalul lui 2011 – sa mai apara si altele.
Lady Gaga – “Born This Way”

Data lansarii: 23 mai

Poate cel mai asteptat album al anului? Micii monstri calculeaza zilnic cat a mai ramas pana pe 23 mai, cand albumul “Born This Way” va iesi la lumina. Idolul lor, Lady Gaga, a promis ca le va oferi ‘cel mai bun album al decadei”. Primul single, care poarta numele albumului, a fost deja lansat pe 13 februarie si a starnit o serie de controverse. Tipic artistei… “Judas”, un nou single care va fi insotit si de un clip, urmeaza sa apara in scurt timp. Excentrica artista ne tine la curent – pe Twitter si Facebook – cu fiecare pas pe care il face.
Fumez jointuri atunci cand scriu muzica. Nu o sa ma ascund si o sa pretind ca sunt perfect treaza mereu, pentru ca ar fi o minciuna. Beau mult whiskey si fumez iarba cand creez”, a marturisit ea. Si asa s-a nascut “Born This Way”… “Nu fac acest lucru foarte des totusi, pentru ca nu-mi face bine la voce. Nu vreau sa incurajez copiii sa ia droguri, vreau sa spun doar ca artistii nu ar trebui sa minta. Eu nu o sa imi mint fanii”, a mai spus cu sinceritate artista.
Producatorul si compozitorul de la Interscope, Fernando Garibay, care si-a adus aportul la mai multe piese de pe album, ne asigura ca materialul este ‘foarte complex’. “Este ca o nava spatiala aurie, alunecand pe un curcubeu, spre un camp de menta proaspata!“, spune acesta. V-a facut curiosi, nu? Inca doua luni…
Britney Spears – “Femme Fatale”

Data lansarii: 29 martie

O lupta nedeclarata se duce intre cele doua dive blonde ale industriei muzicale: Britney Spears si Lady Gaga. Care album va fi mai bun? Desi “Femme Fatale” nu a iesit inca pe piata, am putut asculta deja toate piesele prin intermediul site-ului aol.com. Parerile fanilor sunt impartite, iar criticii muzicali asteapta lansarea oficiala pentru a-si exprima parerea despre material.
Indiferent de reactiile celorlalti, Britney se declara foarte multumita de rezultatul muncii ei. Acesta ar fi cel de-al saptelea album de studio al ‘printesei muzicii pop’, la care a lucrat neintrerupt timp de trei ani. “Intotdeauna m-am implicat foarte mult in fiecare material pe care l-am scos pe piata. Sunt foarte incapatanata cand vine vorba de inregistrari si nu-mi place sa cant decat piesele de care sunt multumita”, a spus artista. Iar albumul este expresia starii ei de spirit din acest moment.

Cantareata in varsta de 29 de ani a lucrat la “Femme Fatale” alaturi de producatorii de cursa lunga Max Martin si Dr.Luke si, in premiera, cu will.i.am de la Black Eyed Peas. A rezultat – spune ea – “un album mai intunecat si mai dur ca cele precedente”, iar soundul este intr-adevar diferit de albumele anterioare. “Am vrut sa vin cu ceva complet diferit de ‘Circus’ si, in general, de toate inregistrarile mele precedente”, a explicat Britney. Voi ce ziceti, a reusit?
Dr. Dre – “Detox”

Data lansarii: necunoscuta

Lucrurile bune ajung la cei care sunt rabdatori. Dar in aproape 12 ani de cand asteptam albumul acesta ne-am cam pierdut rabdarea… Rapperul nu a fost chiar plin de entuziasm in ceea ce priveste propria-i munca, dar se pare ca – si cu putin ajutor din partea lui Eminem – lucrurile se misca in directia buna.
La sfarsitul anului trecut, Dr. Dre spunea ca se apropie de “linia de finish”. Patru melodii de pe album au fost scapate pe internet, iar fiecare dintre ele este facuta in colaborare cu un nume celebru. ‘Kush’ e produsa impreuna cu Snoop Dogg, Jay-Z apare pe ‘Under the Pressure’, Eminem arunca cu rime in ‘I Need A Doctor’, iar in ‘Syllables’ ii putem asculta pe 50 Cent, Jay-Z, Eminem, Status Quo si Cashis.
Intre timp, videoclipul piesei “I Need a Doctor” a iesit, in sfarsit, pe piata si putem spune ca a meritat toata asteptarea. “Este amuzant, pentru ca simt ca aceasta piesa si acest clip vin ca o renastere. Am renascut si merg mai departe, indiferent de ce lucruri imi rezerva viitorul”, a explicat doctorul muzicii hip-hop. “Sunt foarte entuziasmat. Ma simt mai bine acum. Unul dintre motivele pentru care albumul asta a durat atat este ca ma simteam ca-l fac din obligatie in loc sa simt cu adevarat piesele. Anul trecut chiar am avut inspiratie si am vrut sa-mi iasa totul bine, iar acum sunt pregatit de marea lansare,” a declarat Dr. Dre. El a mai spus ca a ales sa colaboreze cu tineri din industria muzicala, care sa vina cu rime foarte fresh, pentru a nu risca sa scoata te piata un material ‘expirat’. Iar noi suntem foarte, dar foarte nerabdatori!

Jay Z si Kanye West – ‘Watch The Throne’

Data lansarii: necunoscuta
De departe unul dintre cele mai asteptate albume al anului, “Watch The Throne” este o colaborare intre doua nume mari din zona hip-hop. Doar cateva completari ii despart pe Jay-Z si Kanye West de un album finalizat. Cei doi rapperi se grabesc sa termine cat mai repede “Watch The Throne”, pentru a-l livra publicului nerabdator. Inca nu au alunecat pe internet peise de pe material, dar primul single “H.A.M” a fost lansat inca din luna ianuarie. Prietenul celor doi, rapperul Talib Kweli, spune insa ca melodia nu este reprezentativa pentru intreg albumul si ar trebui sa ne asteptam la surprize de proportii!
Cei doi, adevarate legende in zona de rap, anuntasera inca de anul trecut ca vor scoate un album impreuna, insa nimeni nu credea ca lucrurile se vor misca atat de repede. Aceasta nu este prima colaborare mai serioasa intre cei doi artisti. Kanye este producatorul albumului lansat de Jay-Z in 2001, intitulat ‘The Blueprint’. Speram, insa, ca materialul sa fie cel putin la fel de bun, daca nu – avand in vedere experienta acumulata de-a lungul anilor – mult mai bun!
Lil Wayne – “Tha Carter IV”

Data lansarii: 16 aprilie

Dupa cele opt luni in care a fost inchis, rapperul a revenit plin de inspiratie si a muncit din greu la noul material de care este foarte incantat. Fanii asteapta cu sufletul la gura sa vada ce le aduce rapperul lor preferat… Pana la noi informatii si trackinglist-ul final, stim ca pe material apar ca invitati special Nicki Minaj, Rick Ross si Drake.
LP-ul va fi unul foarte complet, pentru ca aduce laolalta atat piese scrise de Lil Wayne inainte de a intra in inchisoare, cat si melodii noi-noute. Rapperul a povestit ca inregistrat niste piese proaspete alaturi de T-Pain si Kanye West, dar a marturisit ca nu a putut lasa deoparte nici trei inregistrari mai vechi.
Weezy s-a laudat cu faptul ca a progresat foarte mult in ceea ce priveste versurile si rimele. El spunea despre viitorul sau album: “Este un adevarat monstru. Cu putin noroc, oamenii ma vor vedea asa cum sunt si vor sesiza unde am ajuns din punct de vedere liric. Mai sus ca toata lumea!“. Asteptam…

Jennifer Lopez – “Love?”

Data lansarii: luna mai

Jennifer Lopez vrea sa revina in forta, dupa aproape patru ani de pauza, cu un nou album, intitulat “Love?”. A lansat deja piesa “On the Floor”, un remix al celebrei “Lambada” a trupei Kaoma, dar si un remake al melodiei “Venus”, facuta populara de Bananarama in anii ’80. Se pare deci ca ‘Jenny from the block’ si-a gasit sursa de inspiratie in muzica de acum circa 30 de ani si marturiseste ca are o mare dorinta – sa faca lumea sa danseze pana la epuizare pe piesele sale!
Artista a colaborat cu Pitbull, cu super-producatorul RedOne, iar insasi Lady Gaga i-a compus doua melodii, dintre care una – “Invading My Mind” – a fost scoasa pe piata la inceputul saptamanii. Iar JLo a dezvaluit faptul ca urmatorul sau single de pe “Love?”, va fi piesa “I’m Into You”, in duet cu Lil Wayne. Avand in vedere ca stilul muzical al cantaretei s-a modificat de la un material la altul, toata lumea asteapta sa vada ce aduce nou Lopez in acest an.
Willow Smith

Data lansarii: necunoscuta

Daca v-ar fi spus cineva cu un an inainte ca veti dansa de mama focului pe piesa unei fetite de 10 ani, poate nu ati fi crezut. Dar – la numai 10 ani – Willow Smith a uimit o lume intreaga cu single-ul de debut “Whip My Hair”. Acesta a fost urmat de piesa, “21st Century Girl”, o adevarata invitatie la dans, care beneficiaza si un clip exploziv. Urmotorul pas? Albumul de debut, care va fi lansat la casa de discuri a lui Jay-Z, Roc Nation.
Ea se declara foarte multumita de alegere si se simte foarte bine primita in colectivul Roc nation. “Este foarte cool, pentru Jay m-a primit cu caldura si ma face sa simt ca si cum label-ul sau este locul unde ma pot si distra, dar imi pot continua si cariera”, povesteste cantareata. Iar noi ne declaram foarte curiosi de cum va suna albumul acesteia…

Beyonce

Data lansarii: necunoscuta
Pe o scena dominata acum de Britney Spears si Lady Gaga, cantareata stie ca trebuie sa vina cu piese cat mai interesante pentru a ramane in top in preferintele publicului foarte pretentios. De aceea, Beyonce nu s-a grabit prea tare sa termine albumul, spunand ca va mai lucra la el oricat va fi nevoie pentru a iesi perfect.
Artista a afirmat si faptul ca are de gand sa apeleze la o schimbare de stil muzical, pentru a intra in ton cu tendintele momentului- ea planuieste sa amestece mai multe genuri pe care le indrageste, ba chiar va incerca sa-si creeze propriul stil, mai greu de incadrat la R&B.
Sotia lui Jay-Z a lucrat la acest nou material cu Ne-Yo, Jim Jonsin, The Dream si Frank Ocea, iar – mai nou – s-a auzit ca a colaborat si cu Dj-ul producator Diplo, dar si cu trupa noise punk-rock Sleigh Bells. Se anunta, deci, un album interesant, cu un sound fresh si cine stie cu ce alte surprize…
50 Cent – “Black Album”

Data lansarii: necunoscuta

In cursa pentru ‘albumul anului’ s-a inscris si 50 Cent, care nu vrea sa fie umbrit de nimeni. Daca 2010 a fost pentru el anul colaborarilor, artistul a anuntat ca vine acum cu un nou material foarte ‘greu’, care ar fi deja finalizat in proportie de 80%.
Odata cu albumul, vine si o surpriza- Eminem este invitat special! Slim Shady nu este, insa, singurul cu care 50 Cent a colaborat pentru noul material. Mai avem cateva nume importante, precum Lil Kim, Akon, Swizz Beatz, Busta Rhymes sau Lloyd Banks.

Albumul se intituleaza – cel putin pana acum – “Black Magic” si ar fi cel de-al cincilea album de studio al artistului, dupa “Get Rich or Die Tryin’” din 2003, “The Massacre” din 2005, “Curtis” din 2007 si “Before I Self Destruct” din 2009.
Se pare ca acesta va aduce un sound ceva mai plin de emotie, insa artistul nu e foarte grabit sa il lanseze. “Nu am iesit cu melodii noi inca, deoarece consider ca oamenilor trebuie sa li se faca dor de mine”, a explicat rapperul. Oare cat ar mai fi de asteptat?
Cam asa arata lista noastra. Am uitat pe cineva? Care este albumul pe care voi il asteptati cu cea mai mare nerabdare si curiozitate?

Currently have 1 comentarii:

  1. se pare un an plin de lansari


Leave a Reply