26 martie 2011

Lady Gaga isi indeamna fanii din Malaezia sa protesteze pasnic impotriva cenzurarii piesei “Born This Way”


Primul single de pe noul album al lui Lady Gaga, “Born This Way”, a stranit controverse in Malaezia, sfarsind prin a fi interzis in varianta originala la radiourile de acolo. Motivul?
Ar incalca legile bunului-simt… Artista nu a putut ramane pasiva in fata acestui lucru si le-a sugerat fanilor sa lupte pentru drepturile lor.
Artista promoveaza in piesa ei egalitatea intre fiintele umane, indiferent de orientarea sexuala: “No matter gay, straight or bi, lesbian, transgendered life,/ I’m on the right track, baby”, canta ea. Si acest lucru nu a fost pe placul autoritatilor din tara cu populatie predominant musulmana, care au considerat ca “incalca bunul gust, decenta si aduce un afront sentimentelor locuitorilor”.
Ca sustinatoare foarte activa a drepturilor comunitatii LGBT, Lady Gaga considera ca tinerii din Malaezia trebuie sa-si ceara drepturile, inclusiv cel de a putea asculta melodia necenzurata la posturile de radio. Ea a recomandat un protest, subliniind faptul ca acesta trebuie sa fie pasnic!

Gaga a pus in mod voit o serie de versuri pro-gay si considera ca eliminarea acestora distruge esenta melodiei. “Trebuie sa faceti tot ce va sta in putere sa va eliberati societatea. Mereu, in orice situatie. Trebuie sa fie, insa, un protest pasnic. Nu cred in violenta. Nu cred in negativitate. Trebuie sa luptati pentru lucrurile in care credeti”, a considera ea. Voi ce credeti, ce ar trebui sa faca tinerii din Malaezia?

Currently have 0 comentarii:


Leave a Reply